Jeugdklimclub

ALGEMEEN

Binnen onze sportclub hebben we een uitgebreide jeugdwerking (vanaf 8 tot 18 jaar) met wekelijkse trainingen, voor zowel lengte klimmen (in Blueberry Hill) als boulderen (in Black Box Boulder). Een combinatie is ook mogelijk. Alle trainingen worden gegeven door ervaren lesgevers en erkende trainers.

De trainingen gaan door op woensdagnamiddag, zaterdagmorgen en zondagmorgen. Het seizoen loopt van begin september tot eind mei.

We werken met drie groepen : recreatief, gevorderd en competitie. In de groep recreatief en gevorderden hebben we twee leeftijdsgroepen : 8 tot 12 jaar en 12 tot 18 jaar. Voor de leeftijd kijken we naar de juiste leeftijd bij de aanvang van het seizoen (september). Uitzonderlijk in een oudere of jongere groep, kan via mail gevraagd worden. De competitie klimmers trainen in 1 leeftijdsgroep.

De recreatieve groep is vooral voor de starters en klimmers die graag éénmaal per week rustig met vrienden willen  klimmen.

De gevorderden trainen bij voorkeur 2x per week, hier ligt het niveau een stuk hoger. Je komt in deze groep na een kleine test of na advies van de trainers.

In de competitiegroep zitten de klimmers die deelnemen aan de nationale wedstrijden. Deze trainen meerdere keren per week op hoog niveau. Deze groep is voor een beperkte, geselecteerde groep die van klimmen hun topsport willen maken. We hebben een B stroom en een A stroom. De A stroom is voorbehouden aan competitieklimmers met meer ervaring en die in hun categorie tot de top behoren. Voor de A stroom is er ook een samenwerking voorzien met diverse externe partners. We werken hier op basis van een jaarplanning, met een korte onderbreking voor het zomerverlof.

In het begin van het seizoen voorzien we ook telkens drie kennismakingslessen via de sportdienst van Kortrijk. De kostprijs voor deze 3 lessen is 30 euro. Na deze kennismaking kan er ingeschreven worden voor de rest van het seizoen. De betaalde 30 euro brengen we dan in mindering.

De leeftijdsgroep 12 tot 18 jaar kan ook inschrijven voor de Boulder trainingen. Ofwel enkel boulderen, 1x per week. Ofwel 2x per week al dan niet in combinatie met lengteklimmen in Blueberry Hill. De trainingen in de boulderzaal gaan door op woensdagnamiddag, zaterdagmorgen of zondagmorgen.

De kalender kunt u hier downloaden. Bij de inschrijvingsmodule maken we geen onderscheid tussen recreatief en gevorderd aangezien deze op zelfde uren trainen. De groepen worden dan ter plaatse verdeeld.

Ben je te oud geworden voor de jeugdklimcub ? Dan kan je aansluiten bij de studentengroep. Deze groep traint 1x per week op zondagavond van 19u tot 21u. Techniek, kracht, lenigheid en fun wisselen elkaar af. Klimmers in deze groep beschikken over een geldige studentenkaart.

De jeugdklimclub heeft ook een eigen facebookpagina pagina waar u alle nieuwtjes en wedstrijdresultaten kunt terugvinden.


Recreatief

Dit is het eerste stadium in het sportklimmen. Hier leren we correct beveiligen en de basisklimtechniek. We proberen hier ook zo veel mogelijk het spelelement in te verwerken. Deze groep traint 1x per week.In deze groep kunnen de klimmer hun Blueberry Hill pasje behalen. Hiermee kunnen ze zelfstandig komen klimmen in Blueberry Hill. Nadruk ligt op gezellig en veilig klimmen.

Gevorderd

Dit is het tweede stadium in het sportklimmen. Hier werken we vooral aan de verfijning van de klimtechniek en starten we met fysieke training. In deze groep bieden we ook de officiële KVB 1 en KVB 2 brevetten aan. Deze groep traint bij voorkeur 2x per week. Motivatie en inzet om een hoger niveau te klimmen is belangrijk.

Competitief

Hier oefenen we de klimtechniek onder stress (wedstrijden) en bieden een gerichte fysieke training aan binnen een serieus trainingsprogramma, op weg naar de persoonlijke top. Deze klimmers nemen ook deel aan verschillende nationale wedstrijden. Naast een behoorlijk klimniveau moet er vooral veel engagement zijn om te willen trainen. Deze groep traint minimaal 3x per week, aangevuld met diverse extra trainingen.

         

Seizoen 2021-2022


Het seizoen start op woensdag  08/09/2021 , zaterdag 11/12/2021 of op zondag 12/9/2021 voor de recreatieve en gevorderde klimmers. 

overzicht uren trainingen:


Kostprijs

Recreatieve en gevorderde klimmers moeten geen lid zijn van de klim-en bergsportfederatie (KBF) om deel te nemen aan de wekelijkse trainingen. Indien ze wel lid zijn krijgen ze een korting van 20 euro op het inschrijvingsbedrag.  Alle materiaal (behalve klimschoenen), toegang, begeleiding, verzekering en een club T-shirt zijn inbegrepen.

Recreatief of gevorderd (1x week) : 240 euro (220 euro KBF)
Gevorderd (2x week): 300 euro (280 euro KBF)
Huur klimschoenen seizoen: 30 euro 

De competitieklimmers moeten wel lid zijn van de klim-en bergsportfederatie (KBF).
Voor de competitieklimmers voorzien we minimum 3 trainingen per week, persoonlijke begeleiding en een eigen  wedstrijd T-shirt. We hebben een B stroom en een A stroom.  We werken hier op basis van een jaarplanning, met een korte onderbreking voor het zomerverlof.

Competitie B stroom : 300 euro  + jaarabonnement (voordeeltarief 250 euro)

Competitie A stroom : 2 x 350 euro + jaarabonnement (voordeeltarief 250 euro)

Jeugdklimmers (niet de studentengroep) van de klimclub kunnen tevens een 10 beurtenkaart in Blueberry Hill Adventure & Black Box Boulder kopen voor 50 euro (materiaal inbegrepen).

Studentengroep

Voor de klimmers van de studentengroep gaan de trainingen door zowel in Blueberry Hill als Black Box Boulder, maar ze gaan soms ook op verplaatsing naar andere zalen. In de kostprijs is de toegang tot Blueberry Hill & Black Box Boulder en de begeleiding inbegrepen. Toegang tot andere zalen en verplaatsingen zijn niet inbegrepen. Deze klimmers beschikken ook over hun persoonlijk klimmateriaal.

Studentengroep : 160 euroInschrijven // Gesloten

Inschrijven kan via de menubalk bovenaan // Gesloten //.  De beschikbare plaatsen zijn zichtbaar voor elke combinatie. We vragen een online betaling. Uw inschrijving is maar definitief na ontvangst betaling.
Inschrijven voor de competitiegroep kan niet online. We werken hier met een testmoment en een selectieprocedure.

Kaartgegevens ©2021
200 m 
Kaartgegevens ©2021

© 2021 www.blueberry-club.be with webcreator available