HomeActiviteitenJeugdwerkingOpleidingenKampenLid wordenContactBlueberryHill

Hier komt een te gekke slogan!

JEUGDKLIMCLUB

ALGEMEEN

Binnen onze club hebben we een uitgebreide jeugdwerking, de jeugdklimclub. Vanaf 8 jaar (° 2010) kunnen kinderen en jongeren bij ons terecht voor wekelijkse trainingen. De trainingen worden gegeven door ervaren lesgevers.
De trainingen gaan door op woensdagnamiddag en zondagmorgen. 

Bij de recreatieve en gevorderde groep hebben we 3  leeftijdsgroepen :  8 - 11 jaar; 12 - 13 jaar en 14 -18 jaar.
De competitie klimmers trainen in 1 leeftijdsgroep. 

In samenwerking met de sportdienst van Kortrijk organiseren we tevens twee reeksen (op woensdag en zondag) van 3 kennismakingslessen.
Deze lessen starten samen met het seizoen (september) van de recreatieve klimmers en kosten 25 euro, alles inbegrepen.
Inschrijven via de sportdienst van Kortrijk.
Na deze lessen kan er ingeschreven worden voor de rest van het seizoen.
De jeugdklimclub heeft ook een eigen facebookpagina waar je alle laatste nieuwtjes en foto’s  kan terugvinden.

Ben je te oud geworden voor de jeugdklimclub ? Dan kan je aansluiten bij de nieuwe trainingsgroep '18+'. Deze groep traint ook wekelijks, op zondagavond van 19u tot 21u. Techniek, kracht, lenigheid en nog veel meer wisselen elkaar af. Deze reeks start op zondag 16/09/2018.

NIEUW. Na het kerstverlof 2018 kun je terug inschrijven voor 3 kennismakingslessen. Deze gaan door op woensdagnamiddag 9; 16 en 23 januari van 13u30 tot 15u30 voor elke leeftijd. Online inschrijven via onze site. Kostprijs 25 euro. Na deze kennismaking kan er ingeschreven worden voor de rest van seizoen en sluit je aan bij de juiste leeftijdsgroep.

Recreatief

Dit is het eerste stadium in het sportklimmen. Hier leren we correct beveiligen en de basisklimtechniek. We proberen hier ook zo veel mogelijk het spelelement in te verwerken. Deze groep traint 1x per week.

Gevorderd

Dit is het tweede stadium in het sportklimmen. Hier werken we vooral aan de verfijning van de klimtechniek en starten we met fysieke training. In deze groep bieden we ook de officiële KVB 1 en KVB 2 brevetten aan. Deze groep traint bij voorkeur 2x per week.

Competitief

Hier oefenen we de klimtechniek onder stress (wedstrijden) en bieden een gerichte fysieke training aan binnen een serieus trainingsprogramma, op weg naar de persoonlijke top. Deze klimmers nemen ook deel aan verschillende wedstrijden. Naast een behoorlijk klimniveau moet er vooral veel engagement zijn om te willen trainen. Deze groep traint minimaal 3x per week, aangevuld met diverse extra trainingen.

Seizoen 2018-2019


Het seizoen start op zondag 16/09/2018 of op woensdag 19/9/2018 voor de recreatieve en gevorderde klimmers. De competitiegroep start al op vrijdag 24/08/2018.

Trainingen op woensdag

13u30 tot 15u30: 8 -11 jaar, recreatief, gevorderden en competitie

15u30 tot 17u30: 12 - 13 jaar en 14 - 18 jaar, recreatief en gevorderden

Trainingen op zondag

09u00 tot 11u00 : 8 - 11 jaar, recreatief, gevorderden en competitie

11u00 tot 13u00  12 - 13 jaar en 14 - 18 jaar, recreatief en gevorderden

Kostprijs

Recreatieve en gevorderde klimmers moeten geen lid zijn van de klim-en bergsportfederatie (KBF) om deel te nemen aan de wekelijkse trainingen. Indien ze wel lid zijn krijgen ze een mooie korting.  Alle materiaal (behalve klimschoenen), toegang, begeleiding, verzekering en een club T-shirt zijn inbegrepen.

Recreatief of gevorderd (1x week) : 230 euro (210 euro KBF)
Gevorderd (2x week): 280 euro (250 euro KBF)
Huur klimschoenen seizoen: 30 euro 

De competitieklimmers moeten wel lid zijn van de klim-en bergsportfederatie (KBF).
Voor de competitieklimmers voorzien we 3 trainingen per week, persoonlijk wedstrijd T-shirt, jaarabonnement in Blueberry Hill en gebruik trainingszaal. 

Competitie : 320 euro (verplicht KBF)

Jeugdklimmers (niet de groep 18+) van de klimclub kunnen tevens een 10 beurtenkaart in Blueberry Hill Adventure kopen voor 50 euro (materiaal inbegrepen).

nieuw : Trainingsgroep 18+

Voor de klimmers van de groep 18+ gaan de trainingen door zowel in Blueberry Hill, maar ze gaan ook op verplaatsing naar andere zalen. In de kostprijs is de toegang tot Blueberry Hill en de begeleiding inbegrepen. Toegang tot andere zalen en verplaatsingen zijn niet inbegrepen. Deze klimmers beschikken ook over hun persoonlijk klimmateriaal.

Groep 18+ : 160 euroInschrijven

Inschrijven kan via deze link. Vermeld duidelijk de naam van de deelnemer en de geboortedatum. Kies de juiste groep, recreatief of gevorderde en de juiste leeftijdsgroep (volgens geboortejaar).
Instappen in het lopende seizoen kan enkel na het volgen van een sportkamp. Daar leren ze de basis van het klimmen en zekeren.
Inschrijven voor de gevorderde groep kan enkel mits een positieve evaluatie door de trainers. Deze evaluatie vind tweemaal per jaar plaats tijdens de traingen. Tijdens het seizoen kan je van groep veranderen.
Inschrijven voor de competitiegroep kan enkel na goedkeuring van de trainer.

Inschrijven kan hier

Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2018 Google
KaartgegevensKaartgegevens ©2018 Google
Kaartgegevens ©2018 Google
200 m 

Professioneel gehost door website-hosting, voorzien van krachtig website creator.